20. фестивал европског и независног филма

Нови Сад 4-28 децембар

Grad Novi Sad Republika Srbija izvrsno_vece kcns
Оригинални назив:
Југа
Енглески назив:
Yuga
Датум:
07.12.2016
Време:
19:30 часова
Цена:
200,00 динара
Локација:
Велика сала

Yuga, Serbia, 2005, 74 min.

Режија / Director: Ивица Иван Рамовић

Сценарио / Screenplay: Ивица Иван Рамовић

Доку-драма / Docu-drama

Улоге / Starring: Југослав Кујунџић, Огњен Амиџић, Маја Босиоковић, Вивијан Хумљан, Вера Кујунџић, Даница Максимовић, Марина Влаисављевић, Мирјана Младеновић, Златко Младеновић, Немања Чобрајац, Ивица Иван Рамовић, Драгиша Марковић Траволта, Заре Чабраја, Дејан Зечевић, …

  Филм је доку-драма, портрет бившег популарног фудбалера, глумца, плесача и порно звезде – Југослава Кујунџића Југе. Југа је један од људи који је скоро умро  на крају Титове Југославије. Док се земља чије је име поносно носио распадала, распадао се и он. Није издржао, предао се алкохолу, а касније је послат на клинику за лечење од алкохолизма. Одатле је изашао као излечени алкохоличар и покушао је да успостави нормалан живот. Као доказ излечења и ради поуке за друге, дошао је на идеју да свој живот и странпутице постави у позоришни комад, што је и урадио. Основао је алтернативни театар, који га је мотивисао сасвим довољно да крене даље. Покренуо је школу глуме, хипер-реалистичко позориште у којем је чак и сам пимплао и изводио бравуре са лоптом, радио емиисије и друго што му је помогло да преживи тешки транзициони период. Као својевремено велика звезда, надао се, да ако би он успео да нађе инспирацију, креативно преобрази себе и створи нешто потпуно ново, његовим путем излечења би могли да крену и други који су се сусрели са истим великим проблемом.

  This movie is the portrait of a former football player, actor, popular dancer and porn star – Yugoslav Kujundzic. Yuga is one of many people who were almost killed in Tito’s Yugoslavia. While the country was falling apart, he went to a clinic that treated alcoholics. He managed to get out of there as a cured alcoholic and tried to lead a normal life. Then he came across the idea of turning his life into a theatre play, and he managed doing that. He established an alternative theatre, that motivated him quite enough to move on with his life. Currently, he runs an acting school and hyper-realistic theatre, he has his own radio show and a counter at the market, which helps him survive in this transition period. If Yuga managed to find the inspiration to move on and create something completely new, then anyone who possesses any aspiration for creation can do the same.

%d bloggers like this: