20. фестивал европског и независног филма

Нови Сад 4-28 децембар

Grad Novi Sad Republika Srbija izvrsno_vece kcns
Енглески назив:
Igor Toholj presents: Festival of the Music Documentary Films Dok'n'Ritam
Датум:
23.12.2016
Време:
22:30 часова
Локација:
Велика сала

Главни циљ фестивала који се одржава у Дому културе Студентски Град на Новом Београду  је да се млади упознају са популарним музичким правцима, бендовима и извођачима кроз документарни филм. Ово је догађај који промовише ауторе који у свом раду спајају филм и музику.  На првом Фестивалу музичког документарног филма било је приказано укупно 19 филмова, од тога 9 у регионалном такмичарском програму. На фестивалу су вођени разговори са ауторима филмова, представљане су музичке књиге и документарци у настанку.

 

Последњих 100

The Last 100 , Croatia, 2014, 37 min.

Режија / Director: Morana Komljenović,

Награда жирија Фестивала / Jury Prize  – Best film

Филм прати збивања током последњих сто дана активности једног од најстаријих рок клубова на овим просторима – култног ријечког клуба „Палах”, који је основан 1969. Тај клуб био је оаза слободног мишљења и окупљања најразличитијих уметника. У њему су наступали и Арсен Дедић и Џони Штулић. Клуб је затворио врата 2013. године након 45 година рада. Филм прати емотивне процесе кроз које пролазе запослени у клубу одбројавајућим сате до краја – или до новог почетка.

The documentary film The Last 100 portrays the events during the last 100 days of the cult club Palach in Rijeka. After 45 years, the club closed its doors permanently in May 2013. The film The Last 100 is a memento to a period on Rijeka’s club scene. Without exploring the club’s history, the film paints a picture of the employees’ and club managers’ emotional processes during the final countdown to the end (or a new beginning?).

%d bloggers like this: