20. фестивал европског и независног филма

Нови Сад 4-28 децембар

Grad Novi Sad Republika Srbija izvrsno_vece kcns
Енглески назив:
Enclave
Датум:
25.12.2016
Време:
21:00 часова
Цена:
200,00 динара
Локација:
Велика сала

Enclave, Србија / Немачка, 2015, 92 мин.

Режија / Director: Горан Радовановић

Сценарио / Screenplay: Горан Радовановић

Улоге / Cast:  Филип Шубарић, Денис Мурић, Небојса Глоговац, Аница Добра, Миодраг Кривокапић, Горан Радаковић, Мето Јовановски, Цун Лајци, Ненад Јездић, Растко Јанковић

Фестивали / Festivals:  Moskva 2015 – Nagrada publike, etc.

Српска заједница остала је на Косову да живи у малим изолованим заједницама – енклавама. Приморани на овакав живот, ограничени да живе на скученом простору, Срби који су остали да живе на Косову и Метохији живе своје животе на веома тежак начин. Шта се дешава кад неко премине у енклави, а гробље се налази ван ње, на непријатељској територији? У овој причи, уз много перипетија, 80-годишњи старац ће ипак бити сахрањен захваљујући унуку, 10-годишњем дечаку који се усудио да учини нешто немогуће за обе заједнице на Косову, и српску и албанску: да заволи и стекне пријатеља на супротној страни.

Kosovo 2004, five years after the war. Nenad, ten years Christian boy from a Serbian enclave, determined to create a proper community burial for his late grandfather, crosses enemy lines and makes friends among the Muslim majority in deeply divided, war-torn Kosovo.

%d bloggers like this: