20. festival evropskog i nezavisnog filma

Novi Sad 4-28 decembar

Grad Novi Sad Republika Srbija izvrsno_vece kcns
Engleski naziv:
Enclave
Datum:
25.12.2016
Vreme:
21:00 časova
Cena:
200,00 dinara
Lokacija:
Velika sala

Enclave, Srbija / Nemačka, 2015, 92 min.

Režija / Director: Goran Radovanović

Scenario / Screenplay: Goran Radovanović

Uloge / Cast:  Filip Šubarić, Denis Murić, Nebojsa Glogovac, Anica Dobra, Miodrag Krivokapić, Goran Radaković, Meto Jovanovski, Cun Lajci, Nenad Jezdić, Rastko Janković

Festivali / Festivals:  Moskva 2015 – Nagrada publike, etc.

Srpska zajednica ostala je na Kosovu da živi u malim izolovanim zajednicama – enklavama. Primorani na ovakav život, ograničeni da žive na skučenom prostoru, Srbi koji su ostali da žive na Kosovu i Metohiji žive svoje živote na veoma težak način. Šta se dešava kad neko premine u enklavi, a groblje se nalazi van nje, na neprijateljskoj teritoriji? U ovoj priči, uz mnogo peripetija, 80-godišnji starac će ipak biti sahranjen zahvaljujući unuku, 10-godišnjem dečaku koji se usudio da učini nešto nemoguće za obe zajednice na Kosovu, i srpsku i albansku: da zavoli i stekne prijatelja na suprotnoj strani.

Kosovo 2004, five years after the war. Nenad, ten years Christian boy from a Serbian enclave, determined to create a proper community burial for his late grandfather, crosses enemy lines and makes friends among the Muslim majority in deeply divided, war-torn Kosovo.

%d bloggers like this: